Přátelé uzenáři, nově jsme naskladnili střeva a střívka pro výrobu klobás nebo párků. Jistě Vás potěší i výhodná cena. Jsme zde pro Vás. Břeťa a Michal

Tomášovy krůtí klobásy s chilli a tvarůžky

Tomáš hned po vstupu do naší skupiny sdílel své skvělé krůtí klobásy s chilli a tvarůžky. Poprosili jsme ho, jestli by se s námi a našimi čtenáři o jeho velmi zajímavý recept nepodělil. I když nám sám napsal, že se uzení nevěnuje ještě ani rok, rád zkouší nové věci a tyto klobásy jsou jedním z jeho pokusů.

 

Co budeme potřebovat?

  • 10 kg krůtí stehenní maso
  • 48 g chilli floky
  • 40 g pepře (půl na půl kajenský a černý pepř)
  • 100 g česnekové pasty
  • 20 g dextrózy 
  • 30 g drceného kmínu
  • 1,2 kg tvarůžků na kostky
  • 200 g pragandy
  • 1 l ledové vody

Příprava

  1. Maso se podchladí a krájí se najemno, nebo pomele na větší šajbu.
  2. Následně se stále podchlazené smíchá s kořením a zamíchá.
  3. Dextróza funguje jako pojivo, takže se maso bude brzy pojit (stačí míchat cca 5 minut).
  4. V případě zájmu se dá maso nahradit jiným druhem a tvarůžky jiným druhem sýra.

Uzení

  1. Vyhřejeme udírnu na 70°C.
  2. Udíme 5 h na bukové štěpce.

Ještě jednou děkujeme Tomášovi že se s námi o svůj recept podělil a přejeme vám úspěch při uzení.

Pokud byste s námi chtěli sdílet svůj recept, neváhejte a pošlete nám ho na my@udimedoma.cz

Tým Udíme doma