Tomášovy krůtí klobásy s chilli a tvarůžky
Tomáš hned po vstupu do naší skupiny sdílel své skvělé krůtí klobásy s chilli a tvarůžky. Poprosili jsme ho, jestli by se s námi a našimi čtenáři o jeho velmi zajímavý recept nepodělil. I když nám sám napsal, že se uzení nevěnuje ještě ani rok, rád zkouší nové věci a tyto klobásy jsou jedním z jeho pokusů.
Co budeme potřebovat?
- 10 kg krůtí stehenní maso
- 48 g chilli floky
- 40 g pepře (půl na půl kajenský a černý pepř)
- 100 g česnekové pasty
- 20 g dextrózy
- 30 g drceného kmínu
- 1,2 kg tvarůžků na kostky
- 200 g pragandy
- 1 l ledové vody
Příprava
- Maso se podchladí a krájí se najemno, nebo pomele na větší šajbu.
- Následně se stále podchlazené smíchá s kořením a zamíchá.
- Dextróza funguje jako pojivo, takže se maso bude brzy pojit (stačí míchat cca 5 minut).
- V případě zájmu se dá maso nahradit jiným druhem a tvarůžky jiným druhem sýra.
Uzení
- Vyhřejeme udírnu na 70°C.
- Udíme 5 h na bukové štěpce.
Ještě jednou děkujeme Tomášovi že se s námi o svůj recept podělil a přejeme vám úspěch při uzení.
Pokud byste s námi chtěli sdílet svůj recept, neváhejte a pošlete nám ho na my@udimedoma.cz
Tým Udíme doma