Vítězná klobása Honzy Lívance s kampotským pepřem a medem
Klobása s kampotským pepřem a medem.
Na 3 kila klobás budete potřebovat:
- 1,2 kg plec na kostičky
- 1,2 kg bůček bez kůže mletý na 4mm
- 0,6 kg hovězí prát.
- vše podchlazeno.
Koření na 3 kg:
- 60g sůl praganda
- 21g bílý kampotský pepř mletý
- 12g lyofilizované vločky fermentovaného kampotského pepře
- 5 polévkových lžic medu
Vše promícháme dohromady. Teplota při míchání nesmí překročit 12 stupňů.
Dílo uložíme do lednice na 2-3 dny.
Poté narazíme do střev 30-32.
A uzení je na každém jak je zvyklý.
Honza udí teplým kouřem na 70-80 stupňů 6 hodin.
Klobásy doporučujeme udit na třešňové štěpce.
Přejeme dobrou chuť a děkujeme Honzovi, že s námi sdílel svůj recept.
Pokud byste s námi chtěli i Vy sdílet svůj recept, neváhejte a pošlete nám ho na my@udimedoma.cz
Tým Udíme doma