Přátelé uzenáři, nově jsme naskladnili střeva a střívka pro výrobu klobás nebo párků. Jistě Vás potěší i výhodná cena. Jsme zde pro Vás. Břeťa a Michal

Vítězná klobása Honzy Lívance s kampotským pepřem a medem

Klobása s kampotským pepřem a medem.
 
 
Na 3 kila klobás budete potřebovat:
 
  • 1,2  kg plec na kostičky
  • 1,2 kg bůček bez kůže mletý na 4mm
  • 0,6 kg hovězí prát.
  • vše podchlazeno.
 
Koření na 3 kg:
 
  • 60g sůl praganda
  • 21g bílý kampotský pepř mletý
  • 12g lyofilizované vločky fermentovaného kampotského pepře
  • 5 polévkových lžic medu
 
Vše promícháme dohromady. Teplota při míchání nesmí překročit 12 stupňů.
Dílo uložíme do lednice na  2-3 dny.
Poté narazíme do  střev 30-32.
A uzení je na každém jak je zvyklý.
Honza udí teplým kouřem na 70-80 stupňů 6 hodin. 
Klobásy doporučujeme udit na třešňové štěpce.
 

Přejeme dobrou chuť a děkujeme Honzovi, že s námi sdílel svůj recept.

Pokud byste s námi chtěli i Vy sdílet svůj recept, neváhejte a pošlete nám ho na my@udimedoma.cz

Tým Udíme doma